Industriële componenten

Innovatieve Nul op de Meter groepenkast bespaart kosten

Nu de energietransitie in volle gang is, moeten we op zoek naar nieuwe oplossingen: ook in de installatietechniek. Attema levert bijvoorbeeld al jarenlang gewone groepenkasten, maar die kunnen niet alle metingen verrichten die nodig zijn voor ‘all electric’ woningen. Daarom hebben we nu een speciale Nul op de Meter (NoM) groepenkast ontwikkelt. Een groepenkast die helemaal klaar is voor de toekomst en waarmee bewoners ook nog eens veel geld besparen.

Bemeterde groepenkast

Veel woningen hebben tegenwoordig zonnepanelen. Dat betekent dat de groepenkast niet alleen het verbruik van de woning moet meten, maar ook moet meten hoeveel elektriciteit wordt opgewekt. De bestaande groepenkasten kunnen dat niet. In samenwerking met O-Nexus hebben we daar een oplossing voor bedacht. Zij hebben een technische ‘gateway’, die alles bemetert. Die hebben we in nu in de intelligente NoM-groepenkast ingebouwd.

Op afstand inzicht met app

Maar er zitten meer handigheidjes in deze groepenkast. Zo is de kast gekoppeld aan een app, zodat u op afstand ziet hoeveel stroom u verbruikt en opwekt. U kunt ook op afstand bijvoorbeeld de verwarming aanzetten, zodat het lekker warm is als u thuiskomt. Maar nog belangrijker: deze groepenkast bespaart veel geld.

Groepenkast die geld bespaart

Het huidige energienetwerk is namelijk nog niet klaar voor de enorme vraag naar energie van all electric woningen. De capaciteit van het net is onvoldoende. Het gevolg: iedere nieuwbouwwoning krijgt maar drie keer 25 ampère. De vastrechtkosten hiervoor bedragen circa € 250,-. Dat volstaat niet als je meerdere zwaardere apparaten tegelijkertijd wilt gebruiken. Wil je drie keer 35 ampère, dan bedragen de kosten zo’n € 850,-: € 600,- extra dus. Een flinke extra investering per jaar, die door de NoM-groepenkast overbodig is.

Efficiënt gebruik van elektriciteit

Er is namelijk iets extra’s ingebouwd in deze intelligente groepenkast. Op een keukengroep zijn bijvoorbeeld de vaatwasser, magnetron, inductiekookplaat en elektrische verwarming aangesloten. De bewoners bepalen zelf welke apparaat voorrang heeft. Zo kan de verwarming bijvoorbeeld uit als de kookplaat aangaat. Schakel je de kookplaten uit, dan schakelt de verwarming automatisch weer aan. Op die manier blijven de kosten laag, terwijl de bewoners daar niets van merken. Bewoners blij én energieleverancier blij. Dat is installeren volgens Attema

Meer weten? Kijk dan op www.attema.com

Meer artikelen van Attema B.V. :

Innovatieve Nul op de Meter groepenkast bespaart kosten


Nu de energietransitie in volle gang is, moeten we op zoek naar nieuwe oplossingen: ook in de installatietechniek. Attema levert bijvoorbeeld al jarenlang gewone groepenkasten, maar die kunnen niet alle metingen verrichten die nodig zijn voor ‘all electric’ woningen. Daarom hebben we nu een speciale Nul op de Meter (NoM) groepenkast ontwikkelt. Een groepenkast die helemaal klaar is voor de toekoms

hoofdafbeelding

De slimme AK2-CD: de basis voor stekerbaar installeren


Installateurs hebben in hun werk te maken met strenge regels, hoge kwaliteitseisen en een steeds hogere werkdruk. Tegelijkertijd moeten zij de kosten in de hand houden. Dat vereist efficiency. Attema ontwikkelde daarom de AK2-CD. Een onderbak die op elke centraaldoos past en waar u gewoon één van de vele voorbedrade AK2-deksels op klikt. De basis om snel en 100% stekerbaar verder te werken.


Opslaan en analyseren in de Wago Cloud →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: