Industriële componenten

Multifunctioneel deurslot

Het multifunctionele deurslot MGB is er nu in een modulaire bouwvorm, de MGB2-Classic. Elke functie van het deurslot is beschikbaar via aansluitklemmen. Er zijn 0 en 24V in- en uitgangen en het slot maakt gebruik van redundante OSSD-uitgangen voor de veiligheidsketen.

Er zijn knoppenmodules die voorzien kunnen zijn van 1, 2 of 3 elementen, zoals druk, draai- en noodstopknoppen. Alle knoppen hebben een vrij aanstuurbare led-indicatie.

Als een knoppenmodule in het slot wordt omgekeerd – nodig bij wijziging tussen links- en rechtsdraaiende deuren – dan verandert er niets aan de aansluitklemmen. Het apparaat ‘begrijpt’ de verandering en zorgt ervoor dat er elektrisch niets hoeft te worden gewijzigd.
Het deurslot bereikt PL e / Cat. 4, ook wanneer meerdere sloten in serie worden gebruikt. Het coderingsniveau conform ISO 14119 is hoog en is daarmee een goede maatregel tegen manipulatie.

De MGB2-Classic heeft nog meer. Indien de keten wordt aangesloten op een speciale module, kan via IO-Link een reeks van procesdata uit elk slot worden gelezen, zoals temperatuur, voltage, coderingen, aantal schakelingen, et cetera.


Duurzame samenwerking in opleiden →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: