Overige

Opleidingsprogramma energietransitie voor de installatietechniek

Voor de energietransitie zijn veel goed technisch opgeleide professionals nodig. Dirksen biedt om die reden een nieuw opleidingsprogramma energietransitie voor de installatietechniek.

Foto: ANWB

 

De trainingen inclusief certificering op mbo-niveau zijn praktijk-georiënteerd met een sterke focus op de regelgeving en benodigde ICT en elektrotechnische kennis. De trainingen ‘NEN 3140 VOP Installeren omvormers voor zonnepanelen’ en ‘NEN 3140 VOP Installeren laadpalen’ hebben betrekking op de plaatsing van installaties en opname in een bestaande of nieuwe elektriciteitsinstallatie volgens de geldende NEN-normen. Deze trainingen gaan van start in januari. Ook gaat Dirksen trainingen aanbieden die specifiek gericht zijn op de vereiste persoonlijke vaardigheden en op het meten en inspecteren van installaties. De trainingen zijn op maat aan te passen voor bedrijven.

Met de nieuwe hbo-opleidingen ‘Duurzame installaties en systeemintegratie’ van Dirksen leert de deelnemer hoe hij kan bijdragen aan een energiemanagementsysteem of zelf een energiemanagementsysteem kan ontwerpen. De deelnemer verdiept zich hiervoor onder andere in duurzame energietechniek, klimaattechniek, IoT en cyber security. Deelnemer vertaalt de nieuwe kennis naar praktijkgerichte oplossingen binnen de eigen organisatie. De hbo-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OC&W en geaccrediteerd door de NVAO. De opleidingen starten in september, deelnemers kunnen zich alvast aanmelden voor een intake.

 

Meer artikelen van Hogeschool Dirksen :

Opleidingsprogramma energietransitie voor de installatietechniek


Voor de energietransitie zijn veel goed technisch opgeleide professionals nodig. Dirksen biedt om die reden een nieuw opleidingsprogramma energietransitie voor de installatietechniek.

Elektronica bootcamps


Dirksen Opleidingen start dit najaar met elektronica bootcamps. Via een bootcamp kun je in korte tijd veel kennis van elektronica op mbo+-niveau opdoen. De eerste ‘Elektriciteitsleer bootcamp’ start op 28 oktober in Elst. Leer al in 10 dagen de belangrijkste onderwerpen uit de elektronica. Als vervolg hierop verzorgt Dirksen Opleidingen een ‘Analoge elektronica bootcamp’ en ‘Digitale elektronica b

Combineren werken en leren op hbo-niveau


Hogeschool Dirksen biedt in samenwerking met Xelvin Academy een unieke mogelijkheid om werken en leren op hbo-niveau te combineren. Studenten zijn tijdens de tweejarige opleiding in dienst bij detacheerder Xelvin, die de hele studie bekostigt. Het traject is interessant voor kandidaten die een hbo-getuigschrift willen halen én een betaalde baan zoeken.


‘De Grootste Kerstboom’ heeft weer glans →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: