Testen en meten

RvA accreditatie ISO/IEC 17025 voor kalibratielab

Op 18 juli 2019 is het kalibratie- en reparatielaboratorium MeterCare van KWx officieel geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA). Het behalen van de EN ISO/IEC 17025 accreditatie is een grote mijlpaal. Voor veel brancheorganisaties is het een vereiste om test- en meetinstrumenten te laten kalibreren door een RvA geaccrediteerd lab. Bovendien levert dit voor klanten vertrouwen, zekerheid en tijdsbesparing op.

 

K178 K Kalibratielaboratoria RvA zijn
herkenbaar via dit logo.

De meetmethodes van KWx MeterCare voldoen aan de wereldwijde standaard. Dit bevordert samenwerking tussen leveranciers op internationaal niveau.

Vertrouwen en zekerheid

De RvA accreditatie geeft vertrouwen en zekerheid dat de kalibratieprocedures en overige gestelde eisen van MeterCare op orde zijn. Zowel het kwaliteitsmanagementsysteem als de technische bekwaamheid worden namelijk getoetst door de RvA.

Ron de Ruiter, Manager MeterCare KWx.

 

De RvA controleert onder andere het volgende op kwaliteit:

  • acceptabele herleidbaarheid
  • onderbouwing van meetonzekerheid
  • meetmethodes en kalibratieresultaten
  • kalibratieapparatuur
  • omgevingscondities
  • goed opgeleid personeel
Het kalibratie- en reparatielaboratorium MeterCare van KWx is officieel geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA).

 

Kwaliteit en tijdsbesparing

MeterCare had op bovengenoemde punten al een hoge kwaliteitsstandaard en kan nu met het certificaat volledige kwaliteitsgarantie bieden. “Het RvA certificaat EN ISO/IEC 17025:2017 levert de klant naast vertrouwen en zekerheid ook een forse tijdsbesparing op. De klant hoeft immers geen externe audits meer uit te voeren of vragenlijsten uit te sturen om zo de kwaliteit van ons kalibratielab te toetsen”, aldus Ron de Ruiter, Manager MeterCare KWx.

KWx B.V.

Meer artikelen van KWx B.V. :

RvA accreditatie ISO/IEC 17025 voor kalibratielab


Op 18 juli 2019 is het kalibratie- en reparatielaboratorium MeterCare van KWx officieel geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA). Het behalen van de EN ISO/IEC 17025 accreditatie is een grote mijlpaal. Voor veel brancheorganisaties is het een vereiste om test- en meetinstrumenten te laten kalibreren door een RvA geaccrediteerd lab. Bovendien levert dit voor klanten vertrouwen, zekerheid

Zeker meten aan E- en PV-installaties


Experts slaan alarm over de doorgaans slechte kwaliteit van PV-installaties. Een belangrijke oorzaak van het toegenomen aantal (dak)branden. De installatie voldoet in veel gevallen niet aan de eisen conform NEN 1010 en wordt na oplevering onvolledig of helemaal niet gekeurd. De oorzaak schuilt in de onterechte perceptie dat het inspecteren van PV-installaties een ingewikkelde en tijdrovende klus i


Jongeren van 10 tot 18 jaar gehuldigd voor hun innovatieve talent →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager