Industriële componenten

Signaalzuilen

De nieuwe Murrelektronik-signaalzuilen uit de serie Modlight Pro kunnen naar individuele behoefte worden samengesteld uit maximaal vijf kleurelementen.

Behalve in de kleuren rood en groen zijn ze ook verkrijgbaar in geel, blauw en transparant. De veelvuldig gebruikte kleurencombinaties van de Modlight Pro zijn ook als compleet gemonteerde signaalzuilen verkrijgbaar. Met een extra buzzermodule – de geluidssterkte hiervan is variabel regelbaar tot een maximum van 90 dB – is het signaal in alle richtingen ook goed te horen.

Dankzij ledtechnologie is het vervangen van gloeilampen niet nodig. De leds hebben een levensduur van minimaal 40.000 uur op volle lichtsterkte. Ook daarna neemt de intensiteit maar in geringe mate af, wat voor het menselijk oog nauwelijks waarneembaar is. Dat betekent dat de zuilen tijdens de gehele bedrijfsduur van een machine volledig onderhoudsvrij zijn. De groepering van het reflectiesysteem is in vergelijking met het vorige model verder geoptimaliseerd.

De serie Modlight Pro-signaalzuilen zijn inzetbaar voor signaalweergave volgens bijvoorbeeld de voorschriften van de veiligheidsnorm voor machines IEC 60204-1. Dankzij de gesloten bouwstijl zijn de Modlight Pro-signaalzuilen hermetisch water- en stofdicht, overeenkomstig de veiligheidsnorm IP65.

De zuilen met een diameter van 50 of 70 millimeter zijn verkrijgbaar met een insteekbare M12-aansluiting. De kleurelementen worden met een bajonetaansluiting – zonder benodigd gereedschap – met elkaar verbonden. De praktische aansluitklemmen zijn kleurgecodeerd en komen overeen met de kleur van het verlichtingselement. Dit vermindert de kans op een foutieve montage. Een bijzondere optie is de magneetvoet. Daarmee zijn de zuilen niet alleen eenvoudig te monteren, maar ook snel te demonteren, bijvoorbeeld om ze te vervoeren. Dankzij het gladde oppervlak rondom zijn de zuilen eenvoudig te reinigen.

Meer artikelen van Murrelektronik B.V. :

Murrelektronik lanceert een wereldwijd inzetbaar voedingsconcept


De eisen die aan stuurstroomcircuits worden gesteld kunnen sterk verschillen als de machines en systemen zijn ontworpen om in verschillende regio's in de wereld te functioneren. Bedrijven die machines naar internationale markten exporteren, moeten verschillende concepten voor schakelkastvoedingen creëren. Murrelektronik biedt nu een voedingsconcept dat standaard kan worden gebruikt in alle machine

Snelaansluitsysteem voor kabels


De M12 Push-Pull is een uniform systeem waarop je met een aanzienlijke tijdsbesparing M12-kabels kunt aansluiten. Dankzij een intensieve samenwerking van de belangrijkste producenten van connectoren is het gelukt de markt te verrijken met een gestandaardiseerd product van hoogwaardige kwaliteit.

Parametreerbare veldbusmodule


De compacte veldbusmodule Impact67 van Murrelektronik is er nu ook voor het EtherNet/IP protocol en heeft het CT14 ODVA (Open DeviceNet Vendors Associations) certificaat.

Signaalzuilen


Cube67 is een modulair veldbussysteem voor decentrale installatieconcepten. Het is ontwikkeld om flexibel, voor elke toepassing een optimaal afgestemde oplossing te realiseren – van beschermingsgraad IP20 tot en met IP69K.

Signaalzuilen


De nieuwe Murrelektronik-signaalzuilen uit de serie Modlight Pro kunnen naar individuele behoefte worden samengesteld uit maximaal vijf kleurelementen.


Meeste energie per m2 →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager